Kvalitní vzdělání pro mladé
Aktuality a novinky
Zrychlená navigace - HomePage - Aktuality a novinky
Exkurze do Polska: Cesta za poznáním historie a paměti
Naše cesta začala návštěvou malebného městečka Pszczyna. Zde nás provázel zkušený průvodce, který nás seznámil s historií tohoto místa. Největší pozornost byla věnována příběhu kněžny Daisy, která je s Pszczynou neodmyslitelně spjata. Její životní příběh a význam pro region nám byly představeny velmi poutavým způsobem, což obohatilo naše znalosti o historii tohoto krásného města.
Po návštěvě Pszczyny jsme se přesunuli do Oświęcimi, kde nás čekala nejvýznamnější část naší exkurze – návštěva koncentračních táborů Auschwitz a Birkenau. Zde jsme absolvovali nezapomenutelnou přednášku vedenou zkušenými průvodci, kteří nám přiblížili hrůzy holocaustu a utrpení, které zde lidé prožívali. Výklad byl velmi důkladný a poutavý, což ještě více podtrhlo sílu tohoto zážitku.
Žáci si byli plně vědomi významu místa, na kterém se nacházeli, a s velkým respektem naslouchali příběhům o událostech, které se zde odehrávaly. Tento výlet nebyl jen o získávání nových vědomostí, ale i o hlubokém zamyšlení se nad lidskou historií a o důležitosti připomínání si tragédií minulosti, abychom se z nich mohli poučit.
Exkurze do Polska byla pro všechny zúčastněné velmi silným zážitkem, který zůstane v našich myslích na celý život.
Spolupracujeme
Střední škola, Jablunkov, příspěvková organizace
Školní 416, 739 91 Jablunkov
+420 558 357 811, sekretariat@sosjablunkov.cz
IČ: 00100340, Datová schránka: x6dj8jp