Kvalitní vzdělání pro mladé
Aktuality a novinky
Zrychlená navigace - HomePage - Aktuality a novinky
Střední škola Jablunkov získala ocenění za mezinárodní vzdělávání
Během slavnostního večera v pražském Slovanském domě převzala Střední škola Jablunkov cenu za projekt Ready, Steady, Go!. Do závěrečného výběru bylo nominováno celkem 36 projektů, ze kterých odborná porota vybírala ze zapojených organizací vítěze v 6 kategoriích a z jednotlivců ve 2 kategoriích. Projekt zvítězil v kategorii Udržitelnost, kde uspěl v konkurenci 5 vysokých škol, jakými jsou Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity v Praze, VŠB-TU Ostrava, Univerzita Pardubice a Vysoké učení technické v Brně.
Cílem projektu bylo zvýšit obecné povědomí o potřebě snižování škodlivin v ovzduší a zároveň seznámit žáky s principy zapojování elektrických motorů v elektro-motokárách. Na projektu se podílely také školy z Polska, Rumunska a Řecka.
„Největším přínosem projektu byla samotná spolupráce škol, kdy učitelé během společných setkání konzultovali postupy při výrobě elektro-motokár, zatímco žáci měli možnost porovnávat svoje vědomosti a dovednosti. Komunikace probíhala převážně v anglickém jazyce,“ říká učitelka a koordinátorka projektu, Mgr. Eva Jaraczová.
Odkaz projektu se předává dál v kroužku Mechanik racing teamu motokár, který škola pořádá ve spolupráci se společností Steel Ring v Třinci. Kroužek se koná každý čtvrtek pod vedením učitele odborného výcviku Miroslava Sikory, který sám má zkušenosti jako závodník automobilů do vrchu. Zájem o kroužek je i mezi dívkami.
Tímto aktivity školy nekončí. „V současné době připravujeme pracovní stáže v řecké Soluni, do kterých máme v plánu zapojit žáky všech našich oborů, a zároveň se připravujeme na další projekt v rámci programu Erasmus+, který by měl navázat na alternativní zdroje energie,“ dodává ředitel školy, Ing. Roman Szotkowski.
Spolupracujeme
Střední škola, Jablunkov, příspěvková organizace
Školní 416, 739 91 Jablunkov
+420 558 357 811, sekretariat@sosjablunkov.cz
IČ: 00100340, Datová schránka: x6dj8jp