Kvalitní vzdělání pro mladé
Aktuality a novinky
Zrychlená navigace - HomePage - Aktuality a novinky
Proč učíme Python?
Při letošních pohovorech v oboru IT v průmyslu bylo nejčastějším dotazem, jaký programovací jazyk vlastně učíme. Na naší škole se tedy jako hlavní programovací jazyk učí Python. Proč zrovna Python? Python má před sebou velkou budoucnost a nadále bude více a více získávat na popularitě. Je považován za velmi moderní programovací jazyk.
Jeho předností je především syntaxe. Python má jednoduchou a čistou syntaxi, která je snadno čitelná a psaní kódu je obecně rychlejší než v jiných jazycích. Široká podpora je zabezpečena aktivní vývojářskou komunitou, má velké množství knihoven a nástrojů, které usnadňují samotný vývoj.
Python je multiplatformový nástroj a lze s ním pracovat za stejných podmínek jako na Windows, MacOS či platformě Linux. Nedílnou součástí programovacího jazyka Python je také jeho použití v mnoha oblastech, od tvorby jednoduchých aplikací, přes backhandovou tvorbu webových stránek, strojové učení, datovou analýzu, automatizaci, až po umělou inteligenci. Pokud bychom se podívali podrobněji na oblasti umělé inteligence a strojového učení, Python je používán k vytváření různých aplikací, jako např. chatbot, nástroje pro detekci podvodů, rozpoznávání obrazů a řeči, predikce stavu a mnoho dalších.
To jsou hlavní důvody, proč na naší škole vyučujeme tento jazyk. Je moderní, stejně jako naše škola.
Roman Karczmarczyk, pedagog Programování a vývoje aplikací.
Spolupracujeme
Střední škola, Jablunkov, příspěvková organizace
Školní 416, 739 91 Jablunkov
+420 558 357 811, sekretariat@sosjablunkov.cz
IČ: 00100340, Datová schránka: x6dj8jp