Kvalitní vzdělání pro mladé
Aktuality a novinky
Zrychlená navigace - HomePage - Aktuality a novinky
Umíme opravit také laserové tiskárny
Studenti naší střední školy si umí poradit s různými problémy. Bez větších potíží zvládnou opravit také vyřazenou laserovou tiskárnu HP LaserJet Pro M1536dnf Multifunction Printer.
Koncem loňského roku se k nám do dílny dostalo pár kusů vyřazených elektrospotřebičů. Bylo tam několik starých počítačů a tiskáren. Do oka nám padla laserová multifunkční tiskárna HP.
25. ledna 2022 třída IT specialistů 2.I provedla, při praktickém vyučování, test tiskárny. Tiskárna dělala pruhy a text byl nečitelný. Při prvním rozebrání tiskárny většina žáků nevěřila, že ji ještě někdy složíme. Zjistili jsme, že je poškozena fixační (zapékací) fólie na fixačním válci.
O den později jsme objevili na jednom čínském e-shopu fixační fólii za pouhých 7,10 $ (cca 154 CZK). Objednali jsme hned dva kusy, abychom měli dostatečnou rezervu na opravu. Náhradní díly přišly za tři týdny. O týden později byla tiskárna znovu rozebrána a proběhla výměna fixační fólie a finální kompletace. První spuštění tiskárny provázely velké emoce.
Oprava se povedla, tiskárna je opět plně funkční. Tiskárna bude zařazena do majetku školy a budou se na ní tisknout studijní materiály.
Hlavní zásluhu na opravě měli žáci 2.I Martin Cienciala, Adam Kobiela a Roman Segin pod vedením pana učitele Martina Kulštejna.
Spolupracujeme
Střední škola, Jablunkov, příspěvková organizace
Školní 416, 739 91 Jablunkov
+420 558 357 811, sekretariat@sosjablunkov.cz
IČ: 00100340, Datová schránka: x6dj8jp