Kvalitní vzdělání pro mladé
Aktuality a novinky
Zrychlená navigace - HomePage - Aktuality a novinky
Digitalizace, elektronizace a vizualizace - fenomén dnešní doby IT
V roce 2020 otevřela střední škola v Jablunkově nový studijní obor IT v průmyslu, který umožňuje získat odborné středoškolské vzdělání v jednom z nejvýznamnějších oborů se širokým uplatněním v České republice i na Slovensku.
Studenti mají možnost získat uplatnění například jako správci sítí, 3D tisku, programátoři, vývojáři či opraváři strojů a zařízení, průmyslových technologií, webových aplikací, robotů, elektroniky, domácích spotřebičů, automobilů, komunikačních systémů, bezpečnostních systémů, dopravní techniky i elektronických hraček a aplikací.
To vše musí někdo naprogramovat, připravit, nakonfigurovat či opravit!
Pro uplatnění v takovýchto oborech, je nesmírně důležitá kombinace teoretické výuky a získání praktických dovedností uplatnitelných v budoucím zaměstnání, proto se na samotné výuce podílejí odborníci z praxe, využívající nejmodernějších technologií získaných v rámci nového projektu OKAP II, díky kterému budou mít žáci k dispozici 2 nové učebny v hodnotě 5.000.000 Kč.
Učebnu počítačových sítí a učebnu automatizace a robotiky, včetně 3D technologií.
Tento nový studijní obor logicky navazuje na naše dlouhodobé zaměření technických oborů: automotive, stroje a zařízení, dopravu a logistiku.
K výuce patří také plánované stáže a exkurze ve firmách, které patří ke špičce v jednotlivých segmentech a ačkoli se to nezdá, obor je díky svému širokému spektru zaměření, vhodný také pro dívky. Velkým benefitem studia na jablunkovské střední škole je především individuální přístup pedagogů, různorodost studia, výrazná sleva na řidičský průkaz skupiny B a dobrá dopravní dostupnost.
Spolupracujeme
Střední škola, Jablunkov, příspěvková organizace
Školní 416, 739 91 Jablunkov
+420 558 357 811, sekretariat@sosjablunkov.cz
IČ: 00100340, Datová schránka: x6dj8jp